Bindweefselmassage

Bindweefsel is de laag tussen de opperhuid en de spieren. Tijdens de Bindweefselmassage wordt deze laag gemasseerd door middel van het oppakken en rollen van de huid. Eventuele ‘verklevingen’ van de bindweefsellagen kunnen dan worden losgemaakt. En bloed en weefselstoffen kunnen dan weer vrij stromen met alle voordelen van dien.

Omdat er net als bij de voet-reflexzone-massage gebruik wordt gemaakt van reflex-verbindingen, kan deze massage meer bij je oproepen dan een betere bloedcirculatie (bijvoorbeeld: gevoelens, gedachten, beelden, dromen etc.). Deze massage werkt door op een diepere laag (of lagen).

Een bindweefselmassage nodigt uit te voelen wat er onderhuids speelt of verborgen ligt. Je kunt aan den lijve ondervinden hoe je letterlijk en figuurlijk in je vel zit. Door spanning in je lichaam te signaleren, er aandacht aan te geven en je af te vragen wat het lichaam nodig heeft om de spanning overbodig te maken, kom je vaak op een onbewust thema uit. Kortom: deze massage gaat voorbij aan de interpretatie en komt dichterbij wat je voelt.

Duur: 60 minuten

Bindweefselmassage